Mikor nyár végén eldöntöttük, hogy barátainkkal nekivágunk a Nagy Utazásnak, szeptember utolsó hetét tűztük ki indulásra, aztán "B" terv szerint szeptember utolsó napját, aztán október első hete lett volna, aztán október első hetének utolsó napja ésígytovább...végül a friss ropogós M terv életbe lépésével október 13án nekivágtunk az ismeretlennek...szószerint! 
Mondanâm, hogy este 7kor úgy gördültünk ki a depot-bòl, hogy szállás nuku. Csak az irâny volt meg és Ancsiba vetett bizodalmunk, hogy úgyis talál vmi franko helyet..

Így is lett, 7:45re már le volt foglalva a szállás, 9re már ott is voltunk. Röpke másfél óra alatt fel is állították a fiuk a "sátrat", utána gyors gyermek fektetés és 11kor már kortyolgattuk a finom száraz fehéret!
Első állomás Rudds Creek Campsite Virginia. Igazán kellemes hely tóval, erdővel, gyönyörű őszi színekkel. A térerő is korrekt, Árpi tökéletesen tudott dolgozni és az elemisták sem úszták meg a sulit. Nagyokat sétáltunk, pecáztunk, reptettünk, még eltűntnek hitt cicát is kerestünk, aztán ezerrel kerestük a következő helyet, ahova mehetünk. Riadtan tapasztaljuk, hogy minden fully booked kb egy hónapra előre. Nem nehezen össze is raktuk a mozaikot: mások (kb fél usa) is hasonlo kalandra adták fejüket. Végül kétszer hosszabbítottunk, így 16án, azaz ma indulunk tovább. Tegnap este f7re lett szállás és nem is akármilyen! 
Hölgyeim és Uraim, úgy döntöttünk, belecsapunk a virslibe és kipróbáljuk az un. *boondocking -ot. 
Beszámoló hamarosan "élőben" a helyszínről!
Addig is gyors intermezzo. Tul vagyunk életünk első szarakodásán. Összecsatlakoztattuk a csöveket, bevezettük az aprócska nyílásba és könnyítettünk a camperen. Szerencse, hogy a cső nem átlátszó, így csak a félreérthetetlen székletgőz csapott meg, látni nem láttuk..Hála ég nem jártunk úgy, mint Robin Williams az "RV" ban... Azért a tevékenység végén lábujjhegyen remegő hangon Megkérdeztem a férjemet Hogy vajon ezt a csövet ki fogja kitakarítani?!
* rengeteg hely van USA területén, ahol teljesen térítésmentesen letáborozhatsz néhány éjszakára. Nemzeti területeken, walmart parkolóban, szőlészeteknél, stb.. 
Helytől függ, milyen hosszú időre. Nemzeti területeken (National Forest & National Grass) max 14 éjszakát maradhatsz. Szőlészeteken abszolut a tulajdonostól függ, hány éjszakát engedélyez. Walmart parkoló 1 éj.
Ezek nem kempingek így semmiféle ellátást nem is nyújtanak. Magyarul nincs víz nincs áram stb... Mident a traveltrailer/rv tartályodból használsz, gázpalackod van, áram pedig generátorról megy, ha szükséges.

Szerző: Nikili  2020.10.16. 15:18 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://amerika.blog.hu/api/trackback/id/tr1916241716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása