Akik olvassák a blogomat elejétől kezdve, illetve ne adj isten még Férjem regényét is követik, tudhatják, hogy ovival már próbálkoztunk néhány hónappal ezelőtt, pontosan június elején, és csúnya kudarcba fulladt a dolog..Hogy miért? Sok oka van, talán két legfőbb, talán még nem volt érett a fiunk a kalandra és minden bizonnyal a hely nem nyerte el annyira tetszését...

Nos olvastam egy cikket a többnyelvű gyerekekről, és hogy is mondjam, LEDÖBBENTEM... Egy kis részlet a cikkből: 

"A babák első hónapjaikban a világon előforduló összes hangzót képesek megkülönböztetni és néhány hónap múlva kiejteni. Ezt nevezzük univerzális nyelvtudásnak (angolul Universal Grammar - UG). Kutatói tézisek szerint, megfelelő feltételek biztosításával bármely kisbaba képes lenne könnyedén elsajátítani akár öt nyelvet is! Három éves korukra viszont odáig jutnak, hogy a hangzók köre leszűkül a saját anyanyelvük hangkészletére, és csak nehézségek árán tudják megtanulni az idegen nyelvek különleges hangjait.

A kutatások tehát azt bizonyítják, hogy a kisgyermekek a legjobb nyelvtanulók. Azok a gyermekek, akik egészen fiatal korban kezdenek el egy új nyelvet tanulni, könnyebben sajátítják el a helyes kiejtést és kevésbé gátlásosak.

A többnyelvűség szintén pozitív hatással van a gyermek intellektuális és mentális fejlődésére: mivel minden nyelv különböző rendszer, az ezek közötti váltogatás nagyon rugalmas és gyors gondolkozást eredményezhet, és ez később pozitívan hat a matematikai, rendszerező képességek fejlődésére."

Ezek után szerintem teljesen érthető oknál fogva el kezdett motoszkálni agyamban, hogy gyerek jövőre már három éves lesz, akárhogyan is, mindenhol azt olvasom, the sooner the better..így hát kezdett megfogalmazódni bennem az érzés és akarat, hogy a gyereknek még idén el kell kezdeni az ovit!!!

Tényleg valami szerencse gyerekei lehetünk, mert képzeljétek nyílt egy ovi szintén egy köpetre tőlünk, azaz gyalogtávra, ami azért baromi fontos, hiszen még mindig csak egy autónk van! No mult héten egyik sétánk alkalmával gyerekkel megnéztük a bizonyos újonnan nyílt ovit, és nagyon tetszett, még neki is tetszett..persze rögtön letisztázta, hogy Anya megyünk mindjájt haza ugye? De azért ahhoz képest tényleg egész jól viselte, amíg engem körbevezettek, illetve amíg beszéltem az ovó nénivel, aki egyben tulaj is.

Kiderült, hogy ez egy családi vállalkozás, és egyelőre 10 gyerek van összevissza, és 3 tanár van rá...hát nekem z szuper  hír, hiszen a másik helyen egyik nagy bajom, hogy túl sok gyerek volt az ovónénire, és olyan gyűjtőhely volt inkább, mint otthonos gyerek központú ovi...Ez meg ilyen! Egy családi ház van átalakítva, és tényleg nagyon szimpi mindenki!

Úgyhogy aztán hosszas (pontosan 2 napos :) ) tépelődés után Apával is egyetértésben megbeszéltük, hogy beadjuk a gyereket. Előszőr csak próbaképp 3 délelőtt, aztán ha jól megy, mehet minden nap délelőtt, akár néha egy egy full nap is.

Ma volt a második napunk, és meg kell, hogy mondjam túlszárnyalta elvárásaimat...Áron konkrétan mosolyogva fogadott ma délután már, és ma már nem is írt..Tegnap még sirdogált, mondogatta a nevem, de ma már semmi! Reggel természetesen, ahogy illik, elmondja, hogy nem kell oviba menni stb stb..aztán amikor ott vagyunk ölelget, puszikat ad, elmondja hogy Anya imádjak, és pápát int!

Gyerekek tanulnak konkrétan betűket, számokat, színeket, formákat stb stb..Szóval nem csak amolyan "gyerekmegőrző", hanem fejlesztik is őket, aminek külön örülök! MIndez nem is olyan vészes áron (a legolcsóbb, legalább is a barátikörünkön belül, amit tudok) 80 dolcsi/ hét/ 5 délelőtt, ebben snack van, ebédet nekem kell csomagolni. Ha full hétre viszem, akkor 140 dolcsi/5 teljes nap. Barátaink 3 fél napért fizetnek 110 dolcsit :), másik barátok 120 dolcsit szintén 3 fél napért semmi kajával..Szóval baromi nagy mázlink van nna! és nagyon örülök ennek!

Most már csak azon drukkolok, hogy minden maradjon ilyen happy és super, dehát miért ne maradna nem? Pozitivan kell hozzá állni!

Mostanában sokszor tűnődöm azon, hogy micsoda ajándék ez a gyerekeinknek, hogy idegen országban élhetnek, és mindeféle erőfeszítés nélkül több anyanyelvük lesz, valamint konkrétan okosabbak lesznek egy átlagos egy nyelvű gyereknél...Most hogy ezzel már cikkekben is szembesültem már azt mondom, hogy ez minden áldozatot megért, még akkor is, ha az eleje nagyon szar volt, még akkor is, ha irtózatos pénzünk ment el az elején...A gyerekünk midnent megér nemde?

Szerző: Nikili  2012.12.04. 21:02 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://amerika.blog.hu/api/trackback/id/tr554947926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása