kar_csony_2013_1388171896.jpg_692x519

Ugrottam egy finom 2 hónapot Dominika bejegyzés után, és kb kihagytam vagy 10 dolgot, dehát karácsonykor má csak nem regélek a Thanksgivingről...?!

Újabb FOTÓÓÓ! ezt persze csak lábujjhegyen jegyzem meg :))

Ez lenne az ebédlőnk, feldíszítve Jézus nevenapjára! :) Kicsit aktivizállak Titeket, és kihírdetek egy nagy kérdést: vajon mű vagy igazi a fenyőnk? :)

Aki(k) nyer(nek), annak/azoknak nincs nyeremény, de gratulálok :)

Jogos kérdés, mi ujság velünk? Nos,Anyuék hazamentek szép csendben nov végén, aztán jött Thanksgiving, ami  nem volt, mert hót beteg volt Áronka! :( 

Eredetileg Ari barátnőméknál szokott lenni mindig a thxgiving buli, de mivel idén lemenekültek Floridába.., így felajánlottam, hogy legyen nálunk! Le is volt minden dumálva, ki mit hoz, blabla..Mire Áron kb 3 nappal előtte 39 fokos lázat produkált, amely aztán nem mult el 3 teljes napig...A buli egy dolog, de mondjuk úgy, hogy SZARRÁ idegeltem magam, hogy mi a szar ez...pláne, hogy a három nap alatt, három különböző dokihoz mentünk el vele, és SENKI NEM TUDTA konkrétan mi volt ez! mindenféle teszt mind negatív lett, szal valszínű valami vírus anyuka, ne tessék aggódni...KÖSZKE! :) 

Na mindegy, elmult 3 nap után, és kész azóta semmi..

Thxgiving örömére, kihírdettük következő bulit nálunk, méghozzá Mikulás party! Társaságból egy nem rossz fej srác másodszorra is bevállalta a Mikulás bácsi szerepét, és túl jól teljesítette már megint :) Áron mint tavaly, idén is lefosta a bokáját Mikulás bácsi láttán...és ugyanugy mint tavaly, idén is, ahogy kitette a lábát Mikulás bácsi, azonnal ku..va nagy lett a szája..hogy ezt meg azt mondta a Mikulás bácsi, és Ő nem is fél a Mikulás bácsitól, és ez meg az.. na mindegy :) Egyetlen szó amit Mikulás bácsihoz inéztünk idén is, pont annyi volt mint tavaly ÉS PONT AKKOR, elköszönéskor "SZIA Mikulász báci"... maybe next year.. :)

De amugy élvezte szerintem Ő is meg a többi kölök is :) pláne mi :D

Aztán jött a Kari! Első karácsonyunk volt itt az Új Világban! Nagyszülők "nagy örömére" :). Mivel kis társaságunkkal pont olyan, mintha otthon lennénk, ezért természetesen a karácsony is szupcsi volt! Ari barátnőmék áthívtak Szent Estére, mi meg nyilván mentünk :) Én vittem a rántott halat, burgona lila hagyma ecetes salival, Ari meg csinálta a bájglit, meg a töltött kápit! Kicsit nosztalgiáztunk is Dominika után, úgyhogy santolibreztünk, mint atom :) Kölköket nyilván 10:30 pm kor tudtuk ágybadugni, és az se volt egyszerű, mert B Ari nagyobbik fia következő képp érvelt -hozzáteszem teljesen jogosan - "De anya, miért kell már lefeküdni?? Azt mondtad, hogy ma addig játszhatunk Áronkával, amíg bírunk! Anya ÉN MÉG BÍROK!!!!" Na most erre mit lehet mondani????!!!!! hogy hát igen kisfiam, de nem úgy értettem??!!!

Na mindegy, volt egy finom hiszti, majd elaludtak nyilván, mert hulla volt mindegyik...:)

Mi még kicsit borozgattunk, aztán kidőltünk mink is..

Ja Karácsonyi nagy dilemmánk barátnőmmel, hogy ki hozza az ajcsikat??? Miki bácsi, vagy Jézuska? Bevallom nem volt túl nehéz döntés, semelyikünk számára. (Mármint Ari meg én dilemmáztunk ezen)

Egy dolog az, hogy itt élünk USA ban, és itt Santa jön kéményen keresztül, másik fontosabb dolog az, abszolut nem vagyunk vallásosak, a harmadik legfontosabb meg, hogy mégis mit mondok gyereknek ki a tököm az a jézuska???? :D Egy kiscsóka, aki épp ma született, de má hozza neked a fát is meg ajcsikat is, mikor mindig mondja is, hogy a kicsi babák még beszélni se tudnak..stb...őőőő szerintem Áron nem nyelné be :) Haveromék megszívták ezzel...gyerek hót hülyének nézte őket, mikor egyszer véletlenül jézuskáztak..na onnantól Miki bácsi hoz mindent :D

Amugy meg, most hogy ilyen égető életszakasz változtató kérdéseken dilemmáztunk, utánanéztem, és konkrétan SEHOL A VILÁGON NINCS JÉZUSKA....CSAK HOL? NAHOL? :D of course, hogy Kelet EU néhány országában..:D

Szal szummaszummárum, nálunk Santa hozta az ajándékot, és írtunk neki levelet is, meg hagytunk neki kinn sütit, amit Áronkával meg Apával hármasban sütöttünk, meg kis tejcit is! :) És guess what!? Santa evett ivott, sőőőt még válaszolt is Áronkának ;-) éééés otthagyott egy raklap ajándékot :)

Most mondjam, hogy gyerek odavolt a dologért, és full benyalta? :D

Egyébként érdekes, mert én ezt az egész Santa kontra Jézuska dolgot már gimis koromban félig eldöntöttem, mert hogy akkoriban a kedvenc francia tanárnőm abszolut példaképe sokunknak, véleményt nyilvánított a Jézuskás dologról, és hogy náluk abszolut Télapó hozza az ajándékot, mint ahogy minden Európai országban kivéve Magyarországot meg mondjuk Lengyelo t...stb..Meg hát nem mellesleg, szerinte is a majmoktól származunk ;-)

 

Közeledünk az Újévhez, addig is utólag hadd kívánjak má BOLDOG KARÁCSONYT!!!!!

és ha addig nem "beszélnénk" EGY ROHADT JÓ ÚJ ÉVET!!!

 

Szerző: Nikili  2013.12.27. 20:49 6 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://amerika.blog.hu/api/trackback/id/tr715713426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sz. Tib 2013.12.28. 17:13:34

Na végre új post :) és nem kellett várni vele a húsvéti nyusziig, hogy meghozza :D.

A fenyő szép, de műfenyő, túl szabályos, h. igazi legyen. A megfejtők között igazán ki lehetne sorsolni egy új Árpibá posztot is :), mert lassan fél éve nem írt egy sort sem a rajongó tábornak, pedig biztos vagyok benne, hogy van benne még jócskán karakter... Boldog új évet neked és kedves családodnak!
u.i. lenne egy kérdésem, tudom, csak id. van kint, a gyereknek is van már ? vagy őt hogy azonosítja kint a doktor bácsi, gondolom nincs tb kártyája ?

sznandor 2013.12.28. 21:46:03

Én is Boldog Karácsonyt és Happy New Year-t kívánok nektek!

Nikili 2013.12.29. 03:07:23

Tibi!! Ön nyert! :) Továbbítottam a kérést, ami Árpibá posztját illeti.. Semmit nem garantálhatok, csak hümmögött :)

Gyereknek van SSN je, ID ja nincs. Doktor bácsi telibesz...ja amugy hogy van e valamilye... a lényeg, hogy "fizess paraszt "! Egyetlen egyszer még nem kérték az SSN jét... a hitelkártyámat viszont azonnal a "hi how are you" után követelik... Ez USA.. :(
Hozzáteszem, mi otthonról vagyunk biztosítva! De ha itt lennénk, akkor is csak a biztsító cég által kibocsátott kártyát kérnék...

Köszönjük és viszont term!!

Sz. Tib 2014.01.04. 00:30:27

Köszönöm, hogy rávetted Árpibát a postra :), jól gondoltam, hogy te vagy Árpibá "kriptonitja" és elgyengül a kisugárzásodtól :).
Hamár filmekről van szó, kint néztek vmi magyart, esetleg a gyereknek belövitek a Bambit, hagy szokja, vagy teljesen asszimilált benneteket a kinti kábel TV ?
Angliáról hallottam, hogy sokan "csempésznek" ki parabolás digis előfizetést, hogy menjenek a magyar adók, nektek mennyire (nem) hiányzik a magyar TV ?

Nikili 2014.01.04. 01:07:51

Nincs mit igazan ;) Szerintemszimplan dzselosz lett,hogy en kapom most a sok szep kommentet ;)

Komoly????Mar ami a barmifajta kabel nemtommicsoda csempeszeset illeti??? Haat, nekunk pont olyan nehez lenne a helyi kabel bigyohoz "asszimilalodni", mint az otthonihoz...ennek egyetlen am mindent eldonto oka van : nem kultivaljuk a kabel tv tv :)))

Szal sose volt, se otth sem itt. De egyebkent sem ertem, hat a youtub rol nem hallottak angliaban??Gyerek nagyon ritkan nezhet meset (kb soha, csak karacsonykor :) ),de ha nez, akkor az v Pampalini, v pompom v misi mokus...:)

Nikili 2014.01.04. 01:10:25

Amugy ezt a tenyt,hogy nem kell kabel nagyon nehezen ertettek meg a Comcast os telefonos kisholgyek is ... szerintem a pszihologusat hivta konkretan a kiscsaj, mikor valaszoltam a "may i ask, why?" ra,hogy "because we hate watching tv" :))))
süti beállítások módosítása