Merengésemből felocsúdva meg is érkeztünk a rizs farmra, ahol Tom-mal (tulajdonos) megbeszéltük, hogy 2 éjszakát maradnánk, ha nem gond. Nem volt, maradtunk! Ilyenkor szállásért nem, csak a tulajdonos által árult portékáért fizetünk. Bevásaroltunk hát házi bio rizsből, nyers mandulából és mézből! 

2 nap múlva indultunk is tovább a gyönyörűséges Lake Tahoe felé! Washoe Lake State Park volt a szállás célpont, onnan uszkve 40 percre volt Lake Tahoe. Erről a szépséges tóról annyit illik tudni, hogy kisebb része Nevada míg nagyobb része California államban található. Mi Nevada-ban szálltunk meg, költség megtakarítás céljából. Még tavaly kiváltottuk a Nevada State Park bérletet, s azzal vagy teljesen ingyen, vagy 10$/éjért szállunk meg ezekben a parkokban attól függően, dry camp vagy partial/full hookup van a site-on. 
Ancsiék pár órával előttünk tudtak indulni a rizs farmról, ami azért volt fontos, mert előbb említett nevadai State Park is 'first come first serve' elv alapján működik. Nagy mázli volt, hogy előre mentek, mert rajtunk kívűl még sokan mások is itt terveztek aznap kempingezni, így igencsak megcsappant a szabad helyek száma és ha nem foglalnak nekünk helyet, akkor jöhetett volna a B terv, ami még nem volt tisztázott. Békés harc folyik ilyenkor a helyekért amúgy, bár ezúttal a mi csatànkat Miki vívta meg sikeresen! Miután elhelyeztek 2 kemping széket (ez egy gyakori helyfoglalási mód) a nekünk szánt campsite-on, odagördült egy másik kempingező, s nemes egyszerűséggel fogta magát és finoman behelyezte a bokorba a 2 széket... Mikor Miki odament, hogy tisztázza a székek jelentését, az úriember roppant ideges lett, és nem feltétlenül ragaszkodott az jó modorhoz. Lényeg a lényeg, még a ranger (parkőr) is be lett vonva, s végül elfogadta a tényt, hogy bizony lehet így helyetfoglalni, és bizony nem hullajtjuk be bokrokba mások ingóságait! 
Érdekes, hogy 7 hónap alatt egyetlen egyszer nem volt ehhez még csak hasonló incidensünk sem. No de hogy is mondják? 
There is a first time for everything! 
Visszakanyarodva az utunkhoz, megérkeztünk, beálltunk, majd másnap korán reggel mentünk helyet vadászni (szószerint) a partial hookup részre. Az első éjszakát dry camp-en töltöttünk, és szerettünk volna fürdeni, hajatmosni stb. 
Szerencsére többen is távoztak délelőtt, úgyhogy nem volt nehéz dolgunk! 
Innen mászkáltunk a Lake Tahoe hoz délutánonként. Elképesztő gyönyörű a vize, káprázatosak azok az óriás 'kavicsok', amik szintén Lake Tahoe részei..A vize kristály tiszta, és persze zsibbasztóan hideg, de a fiúkat szokás szerint ez megint nem zavarta..
Washoe Lake-ről ugrottunk el Mono Lake hez is, ahol lenyűgöző volt az a rengeteg hihetlen alakú mészkő formátum, ami ennél a sós vizű tónál kialakult.
Egy hetes itt tartózkodásunk alatt gyorsan beiktattam a második oltásomat is. Az elsőt még California-ban kaptam, a másodikat Nevada-ban. Itt roppant egyszerű az egész hadművelet. Számodra szimpatikus gyógyszertár láncolat honlapján megadod a neved, korod (igen ennyi az össz adat, amit kérnek! Itt kérem tényleg az a cél, hogy mindenki is oltasson) és foglalsz egy időpontot a számodra legközelebbi patikában (nekem 22 percre volt), elmész, vársz NULLA percet, megkapod az oltást majd hellyel kínálnak arra a 15 percre, amit várni kell. Csoki ásványvíz természetesen kitéve gratis! Ennyi volt, így immáron én is kiírhattam: fully vaccinated!
Nehezen, de búcsút vettem a szerelem California-tol...
Hét közepén álltunk tovább a Black Rock  Desert-höz. 
Itt boondock következett. Feltöltött tartályokkal készültünk a sivatagi vadkempingre. A magas fenyős csupa zöld Lake Tahoe-s környezetből megérkeztünk a kietlen, homokos sziklás sivatagba. Csak mi és a csörgőkígyók, igazi különleges élmény volt. Mindig belegondolunk, hogy micsoda elképesztő lehetőségek ezek ... Mész a kietlen Nevada-n keresztül, sehol egy lélek az autóúton, aztán piff lekanyarodsz és ott vagy az elképesztő, a káprázatos, a western filmekbe illő (vagy a Breaking Bad be) Nagy Semmi közepén... leállsz a géppel, egyenesbe hozod a trailert, és ameddig akarsz, ott laksz...
Ott, ahol tényleg a madár se jár...max Mr White és Jesse...
Innen autókáztunk el a híres Black Rock Desert Playa-hoz. 1274 km²-en nem látsz mást, mint a nagy sík semmit... az egykori Lake Lahontan kiszáradt medrét.
Árpád megint kipipálhatott vmit azon a bizonyos bakancslistán.. egy régesrégi álom vált valóra aznap. Kiszáradt tómeder és természetesen ami a csövön kifér! Leírhatatlan élmény volt megint... Ezt is 'kibéreltük'...Senki rajtunk kívül, közel s távol...
Következő célpont előtt beiktattunk egy full hookup éjszakát egy útbaeső kempingben, s utána irány UTAH!!!! 
Mert az ígéret szép szó...és én megmondtam, Utahba márpedig visszajövünk, akármi is van...

Szerző: Nikili  2021.05.14. 01:23 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://amerika.blog.hu/api/trackback/id/tr1816559072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása