mi is a mi `igaz tortenetunk` ?! Kepzeljetek VILAGHIRU lettem :))))

egy nagyon kozkedvelt blog megkert, irjam le, hogy s mint volt ez a lotto/kikoltozes stb ugy..

Hat gondoltam megosztom mindenkivel :)

Minden akkor kezdotott, amikor 2009ben megtudtuk, hogy babat varunk! Ferjemmel, Arpival (akkor meg volegenyemmel), szinte spontan, osszebeszeles nelkul azon kezdtunk morfondirozni, milyen `nagy durranas` lenne, ha nehany evre kimennenk valahova kulfoldre kolokkel, hogy anyanyelvi szinten beszeljen majd angolul. Ebbol kovetkezoen nem is volt kerdes, hogy csakis angol ajku orszagok johettek szoba. Sorbavettuk a lehetosegeket!

Elöljáróban még annyi, hogy mi azon szerencsések körébe sorolhatóak vagyunk, akik nem anyagi megfontolásból kezdetek el gondolkodni az egész 'határátkelésen', sőt egyáltalán nem is terveztük (és nem tettük) egyik hidunk felégetését sem! Olyannyira szerencsések voltunk, hogy megtehettük, hogy 'csak úgy' minden kockázat nélkül nekivágunk Hamburgerland nek! Árpit is, engem is visszavártak a cégnél, ha bármikor úgy alakulna...sőt még szüleink is megígérték, lesz itt még bájgli :)

Mindketten Ausztralia nagy szerelmesei vagyunk, de ket nem csekely akadaly merult fel azonnal az elejen. A letelepedes Ausztraliaba szinte lehetetlen, viszont nagyon nehez, valamint nincs epp a szomszedban (nem beszelve a kigyokrol es a feher capakrol a tengerben…). Igy azt sajnos rogton az elejen elvetettuk. Aztan szo kerult termeszetesen jo oreg Angliarol is, de gyakorlatilag csak egymasra neztunk, es tudtuk, hogy egyikunk se vagyik a `sosincs igazi nyar, de azert egesz evben esik az eso es minden masnap kod van` ba es nem mellesleg vilagvezeto helyen all a dragasagi listan, szoval pikkpakk tul volt targyalva (Szep magyarosan mondva J ).

Aztan jottem en a `menjunk ma Maltara Apaaaa` val, de azert en is  belattam, hogy nem biztos, hogy epp informatikusokra varnak Maltan, igy az is bekerult az `ide nem megyunk` mappaba.

Miutan kizartuk az egesz `oreg` kontinest, igy jott az otlet….USA. Na ennyire azert persze nem volt egyszeru, sem pedig spontan. Arpi 15 evvel ezelott, mint bohem fiatal, maszkalt errefele egy even at, es hogy hogy nem igen megkedvelte `Amcsit` (ahogy O mondana J ). Sokat meselt rola, ez milyen klassz volt anno, az milyen praktikus volt, ezt is hogy szerette stb stb…

Az is USA mellett szolt, hogy eleg szeles a skala, mar foldrajzi es klima tekinteteben is, marpedig mi SZERETJUK A NYARAT (nem a focit )!

OK, ugy ahogy eldontottuk, hogy USA jo lenne. Kovetkezo lepes, atgondolni, hogyan is lehet ide kijutni LEGALISAN?! Ugye a nagy kerdes mindenki szamara..  Nos nem egyszeru es pofon egyszeru egyszerre. Harom lehetoseged van

#1 : Hazassag

#2: Akkora superhero vagy meg nagyobb mazlival hogy talalsz valami ceget, ami szives oromest szponzoralja a papirjaidat

#3: nyersz a zold kartya lotton azt csokolom

Jelentem, mivel hiszunk a hazassag szentsegeben, igy gondoltuk nem valnank el emiatt, tehat egyeske kihuzva. Mivel viszont a csodakban nem hiszunk, igy kizarhattuk nyugodt szivvel a masodik lehetoseget is. Ily modon maradt harmaska….

Fogtuk magunkat, s beadtuk mindkettonk nevere a zold kartya lottot. Azaz regisztraltunk mindketten a jatekra. Mindez mondom 2009-ben ket okadas kozepette (mint emlitettem, terhes voltam, es NEM en nem mondtam, hogy aldott allapot…de ez egy masik story).

Azzal a slunggal, hogy beadtuk el is feledkeztunk rola, olyannyira, hogy ugy gondoltuk itt az ido, hogy megvegyuk elso otthonunkat. Megvettuk, megcsinaltuk, allitolag nem lett rossz J Majd egyszer csak 2010 ben, nem sokkal az utan, hogy Aron megszuletett kaptunk egy nagy sarga boritekot. (Mi voltunk az utolso DV sek, akik meg igazi levelet kaptak, most mar minden elektronikusan megy). Apa altalaban SEMMIRE (szo szerint ertsd nyugodtan, es az se baj, ha ezt majd olvassa Apjuk is, mert nem sertodos, viszont ismeri magat, sot neha meg buszke is erre) NEM EMLEKSZIK, de erre a napra…mai napig!

Szal en epp a konyhaban teszek veszek, tejcsit melegitek, szoptatok es valamin nagyon kiakadok Apara es piszkosul duhongok kozben magyarazok neki, amolyan hazisarkany kedvem volt, mikozben O neman hallgat, s kozben nyitogatja a postat… Majd egyszercsak megszolal `Te Manci, beszarsz, kihuztak a zold kartya lotton`.

Mire en `OK, de nekem itt ne tereled el mindig szot, elegem van, hogy…blablabla ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..

                                                ******* hatas szunet********

 

MIIIIII????????? Mit mondtal Apa????` itt kezdett eljutni agyamig, hogy valami fontosat kozolt velem Apjuk.

`Jol hallottad Manci, kihuztak a neved a zold kartya lotton….`

El kezdtuk mindketten erosen nezni a levelet, amely nehany sorbol allt, es amely (most kicsit omlengek figyeljetek) eletunk egyik legmeghatarozobb korszakat inditotta el!

Aztan Aron gyorsan felsirt, hogy ehes, es az elet ment tovabb, es nekunk kattogott az agyunk. Jezusom, most tenyleg kihuztak, es akkor most mi van? Uristen akkor koltozunk USA ba?????? Dehat most vettunk lakast, meg a gyerek pici, meg uristen…

Miutan eltelt nehany het, es kicsit lenyugodtunk, el kezdtunk gondolkodni, hogy OK , hogy USA, de HOVA USAN BELUL?? Nagy kerdes, eskuszom nagy! Volt minden a listankon, de akkor meg fostos voltam, es CA szoba sem johetett, mondvan, hogy nem akarok egy foldrengesben elpatkolni mar elso evben.. J De CA n kivul minden szobajott, NY egyikunknek sem volt vonzo, de New Jersey mar inkabb, csak rohadt hideg van telen. OK akkor delebbre kene mindenkepp. Kozepre nem, mert tornado van, Floridaban meg lehet, hogy megdoglunk nyaron a melegtol…Jaaj jaaj nagy gondok ezek, akkor hova? Es az elkovetkezo 2 evunk igy telt! Igen jol latjatok, 2 ev, mert mi 2009 ben adtuk be a 2011es DV re es konkretan 2012 februarjaban koltoztunk ki. A papir munka meneterol reszletesen nem szamolok be, azt egyebkent is meg lehet tekinteni ferjem blogjan, O abszolut technikai reszletekre ter ki, ezzel segitven az ujabb kitelepedoket (www.greencard.blog.hu ).

Szoval miutan minden papirt visszekuldott Arpi, megjott az interview idopontunk, amit azzal a lendulettel kesobbre tetettem levelben! Meglepoen gyorsan es egyszeruen mukodott minden. Irtam a Nagy Kovetsegnek, hogy ilyen olyan oknal fogva legyenek kedvesek eltolni 6 honappal az interview idpontunkat. Az ok a `uristen most tenyleg vagjunk bele, mondjunk fel itthon stb, vagy inkabb maradjunk??~ volt, ezt persze azert nem osztottam meg veluk. Egyeb mondva csinalt indokokat hoztam fel, de nem is forsziroztak a temat. Egyszeruen attettek. Ami miatt at akartuk tetetni az az volt, hogy interview utan van 6 honapod, hogy elhagyd az orszagot, jobban mondva, hogy atlepd USA hatarat, kulonben buktad az egesz zold kartya lotto mizeriat…Es mondom, mivel egyfolytaban dilemmaztunk, igy vasaroltunk magunknak meg egy kis idot..

Kozben volt kb 1 honap, amikor eldontottuk, hogy NEM , nem megyunk! Amugy is, milyen szar hely ez az USA, csak a lovoldozes, meg drogozas megy, Akarom en ilyen helyen nevelni akar egy napig is a fiunkat??? NEM.

Aztan ahogy Apa miutan kimondta, hogy nem megyunk es ugyanazzal a lendulettel rogton nekiugrott BMW motorokat nezni a neten (mondvan, hogy az uj keconktol nagy dugo volt az irodaig, es nem lehet oda kocsival menni, mert az egy ev…kell egy motor…), na akkor kozoltem, hogy en menni akarok! Inkabb mint, hogy megint valami `marhasagot` vegyen maganak J

Egyebkent EGY gyilkos dolog van am, a `Mi lett volna, ha…` jatek, Na ebbe nem akartam belevagni, es ismerven magam, ez lett volna nagyjabol egesz eletemen at..

Ugyhogy szazadjara is ujratargyaltuk a dolgot, es eldontottuk, EGY ELETUNK EGY HALALUNK, BELEVAGUNK!

Es belevagtunk….Fogtuk a nem egesz 2 eves fiunkat valamint 4, azaz NEGY darab teletomott borondot, vegeztuk pedig vettunk harom oriasi levegot es `Atkeltunk A Hataron`….

Itt azért fontosnak tartom megjegyezni, hogy mi azon szerencsések körébe sorolhatóak vagyunk, akik nem anyagi megfontolásból kezdtek el gondolkodni az egész 'határátkelésen', sőt egyáltalán nem is terveztük (és nem tettük) egyik hidunk felégetését sem! Olyannyira szerencsések voltunk, hogy megtehettük, hogy 'csak úgy' minden kockázat nélkül nekivágunk Hamburgerland nek! Árpit is, engem is visszavártak a cégnél, ha bármikor úgy alakulna...sőt még szüleink is megígérték, lesz itt még bájgli :)

eddig meg nem bantuk meg J

A kezdeti nehezsegekrol mar tudtok, nem volt konnyu, de azt mondom, ha most barmi miatt ugy hozna a sors, hogy haza kell koltoznunk, MAR MEGERTE!

Szerző: Nikili  2014.10.29. 16:11 4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://amerika.blog.hu/api/trackback/id/tr236844587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sz. Tib 2015.01.05. 10:40:52

B.U.É.K Niki és Árpibá :).
Látom végre kiböfögte a határátkelő a cikket, elszomorít mennyire tapló kommentelők vannak... Remélem nem veszi el a kedved az írástól, én azért megköszönöm, hogy megírtad a cikket, akik meg nem értékelik..., azok úgysem valók amerikába :p

lillie 2015.01.05. 17:53:40

Szia, én Charlottesvilleben vagyok, közel hozzátok, szivesen felvenném a kapcsolatot Veletek valahogy..

Nikili 2015.01.05. 18:00:08

@Sz. Tib: Tibi, kösziiiiiiii, Neked is!! :) és dont fos ;) Senki s semmi nem tudja elrabolni írhatnékomhoz sxüksèges kedvet. Csak az a fránya 24 óra tűnik egyre és egyre kevesebbnek... De igyexem!!!!

Nikili 2015.01.05. 18:02:25

@lillie: Szia!! Koszi a kommentet!
Bizony, hogy nincs messze ChVille. Irnal nekem a valaszolok00@gmail.com ra?
koszi Niki :)))
süti beállítások módosítása