Erre mondják, azt hiszem, hogy "első ránézésre minden tökéletes".. Úgy 2 hete folyamatosan válik le az ajtófélfánkról kisebb nagyobb darabokban a fa, a vak is láthatja, hogy a múlt században épült (pontosan 1960 as években) faházak azért már igencsak rászorulnának némi felújításra. No tegnap gondoltam, nem várom meg, amíg barlanggá válunk, így elcammogtam az ofiszba, hogy bejelentsem a problémát. Biztos, ami biztos csináltam egy fotót a szóban forgó csendéletről, képen talán még sokkolóbb volt, mint élőben :)

Ofiszban 3 an vannak az irodában, van egy darab fehér színű marha randa managernőci, valami brutálisan ijesztően néz ki - komolyan, múltkor nemcsak a gyerek, de én is..-, de az a bizonyos és nagyon jól ismert műmosoly ott figyel mindig az arcán, aztán van egy nagyon kedves, tényleg mosolygós idősebb fehér hölgy valamint van egy gülü szemű a megszokottól teljesen eltérően nem műkedveskedő feka néni. No ez utóbbi volt csak irodában, mikor meglátta a fotót, mindenáron ránk akarta mosni, hogy ezt márpedig valaki szétrugta, ez csak úgy nem válik le...ööö Nem vagyok sem műszaki, sem építészeti szakértő, de azért annyit én is látok, hogy messziről baromi jól néz ki a lakóparkunk, amíg senki nem hajol közelebb semmihez. Úgyhogy nyilván mondtam neki, hogy nem rugdostuk, nyugodtan elhiheti. Aztán pont bejött az egyik szerelő srác, és mikor ő is megnézte a fotót mondta, hogy ez water damage. Na akkor feka néni is megnyugodott, igazából nagyon nem pörgött a témán tovább, csak gondolom semmi esetre sem akarta ő a vállára venni ennek a nagy dolognak a felelősségét, mert mi van, ha mégis mi rugtuk szét, és vele kifizettetik a szerelést :) Na lényeg a lényeg, hogy néhány perc múlva besétált az ijesztő manager néni is, ő is megnézte a fotót, és neki is mondta a szerelő srác, hogy mi a szitu, így ő sem pörgött rajta, egyből mondta, hogy "ok we'll take care of it".

Aztán még tegnap meg is jelent egy szerelősrác, aztán néhány perc múlva még egy, aztán még egy..Huha mondom, lehet ezért parázott feka néni, mert hogy egy "ekkora volumenű felújítás" bizony 3 embert kíván..:D Egyébként hárman két nap alatt valami elb..ott randán odakoklerkedték a dolgot, persze a végén mindig megkérdezték tőlem "how does that look like? ok? you like it? " . Ezek az amolyan "költői kérdések" nyilván okádék ronda, amit nyilván ők is tudnak, de ők is és valahol Te is leszarod, hiszen egyikőtöké SEM! Úgyhogy ilyenkor mosolyogva mindig mondtam, hogy "oh yes, great! thanks a lot! " Azért egy fotót csináltam róla, megérte :).

Férjem mindig mondogatja, hogy USA-ban a legtöbb dolog kizárólag a bizniszre épül. Többek között az apartman negyedek is. Csak ahhoz nyúlnak hozzá, amihez már muszáj, tehát ami MÁR szétesett, összedőlt, elromlott stb.. Ha csak az anyagi oldalról nézem, igazuk van végülis! Minek előzzék meg a bajokat, ha még az esetleg 1 évig is kihúzza??? Erre az egyik kedvenc példám Apa volt munkahelye, amely egy 4csillagos szálloda a belvárosban, nem messze a James River- től. Elromlott a légkondi már egy éve ha jól tudom, illetve csak részben romlott el, mert tud hűteni de csak 16 C ra! Úgyhogy mi a megoldás? Hűtűnk 16C ra nonstop. Az, hogy Apa szijjelfagyott, néhány napig, amíg nem kezdett el konkrétan kabátban bározni, azt megértem, hogy telibe szarták, dehogy a vendégek nonstop kérdezgették Apát, hogy  "WOW its freezing, dont you think?", és arra is szartak, az már magas nekem. Dehát bakker a szálloda nonstop tele volt, van, valszínű lesz, úgyhogy megint kinek van igaza???!! Hát nem a tulajnak? Minek megcsináltatni xezer dolcsikért, ha így is tele van a szálloda???? Végülis funkcióját tekintve működik a légkondi nem? 40C van mint kinn? NEM! Na akko pofád lapos!

De ugyanakkor meg az az érdekes, hogy vannak dolgok amik felfoghatatlan számunkra, de ingyen vannak.

Angol oktatás külföldieknek minden hétfőn és szerdán, hétfőnként büfé vacsi a szünetben, ahol többek között felnőtt és gyerek ruhák közt válogathatsz! Szigorúan minden INGYEN VAN!!! Tanulsz, kapod a könyveket hozzá, eszel iszol, gyereknek szemezgetsz aranyos játékokat, könyveket, rucikat, magadnak kifogsz egy egy jópofa ruhadarabot...Hát érti ezt valaki????????????

Könyvtári foglalkozások gyerekeknek! Minden nap minden korosztálynak vannak gyerekfoglalkozások. Éneklős, mondókázós, mesélős, táncolós kis félórák! Gyerek még annyira nincs oda érte mondjuk, de ezt az angol nyelv nem ismeretéhez kötöm. Unja, aztán mindig még mielőtt bemennénk, már mondja "Anya máj mingyájt vége". De viszont játszani imád a könyvtárakban, mert gyerekeknek ki van téve egy konténernyi igényes, fejlesztő játék! És ott minden nap annyit játszol, amennyit csak kedved van.

Vagy fitness, ahova beiratkoztunk egy hete Apával. Családi tagságit vettünk, amely magábafoglalja mindennek a használatát, tehát, két uszómedence, szauna, összes konditerem (mert több van), egyéb órákon való részvétel, gyerek gym rész, ahol gyerekeknek lehet mászni, kúszni, ugrálni, lifegni, csúszni stb..valamint minden nap 3, azaz HÁROM DARAB ÓRÁS GYEREKFELÜGYELET!!! Na ez azért érdekes, mert megfelel kb egy félidős bölcsinek..És mindez havi 57 es dolcsinkban van mindannyiunknak összesen! Az összehasonlítás végett írom csak meg az otthoni fitness bérletünk árát : 15ropi/fő, uszoda nyista, gyerek játszóház meg felügyelet...??!! hihi, szerintem olyanról otthon még nem is hallottak..

Szumma szummárum, érdekesen ellentmondásos ez az ország, dehát az éremnek is két oldala van nem?

Szerző: Nikili  2012.09.28. 18:48 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://amerika.blog.hu/api/trackback/id/tr164808816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása