Imádom, amikor ezt mondja 

Tehát elszántan indultunk a kényelmes, luxus full hookup-ból a sivatagi boondock-ra. Előtte útbaejtettünk egy takaros kis state parkot Las Vegas közelében, hogy a pénteket még full térerővel végig sulizhassák az elemisták, s végig melózhassák a középkoru fiatalok.

Majd izgatottan megindultunk The Pads nevű teljesen ingyenes kemping irányába. Itt vertük le az ékeket, és nagyon jól tettük! Szuper helyünk volt, egyetlen egy dolog gátolt meg abban, hogy tovább maradjunk azon a helyen, a mobil hálózat (s így internet hozzáférés) teljes hiánya. 
A nemzeti park ismét elkényeztetett minket. Már mikor végre el is értük, mert első kirándulásunk megkezdése után kb 20 perccel defektet kaptunk.
Mit nekünk akadályok?! 2 órával később már ballagtunk a só földeken..
Besétáltunk a kiszáradt 'rossz' tó (Bad water Basin) sós fenekén, amíg csak a szem ellát, meghódítottuk a híres homokdűnéket, gyönyörködtünk a megannyi színben pompázó sziklákban (Artist Palette), bejártuk a Golden Canyont, láttuk a régmult bányászvárosát, szuper közel kerültünk egy roppant fiatal, mondhatni csitri (2000 éves) vulkanikus kráter szájához, bámultuk egyre a tejútrendszert minden éjjel, sőt még a poklot magát is megLáttuk (Dante's View).
5 évvel ezelőtt jártam itt először, de már akkor tudtam, hogy Death Valley és én, ez egy elszakíthatatlan kötelék... 
A símogató legalább 30 Celsius természetesen csak egy örök ráadás itt a Halál Völgyében.
Eljött a hétfő, s egyben a búcsú perce, nem csak a sok gyönyörűségtől, de bizony a finom sivatagi melegségtől is. Beütöttük hát a következő állomásunkat a gps be. Irány a hegyek s a mínusz 3.
A látvány lenyűgőző volt a Tuttle Creek Campground-nál. Teljesen vadkemping, szintén nem volt víz, áram s csatorna. Volt viszont álomszép kilátás, zimankós hideg és hihetetlen módón full bar minden telefonon.. Ez, mint már korábban említettem, elengedhetetlen munka s iskola miatt már egészen hajnali 4órától kezdve, hiszen California a 3.időzónában van...
(3 óra eltérés RVA hoz képest, 9 Magyarországhoz képest). Már kb este 7kor kidőlünk hetek óta..
Pénteken miután mindenki végzett, átgurultunk Alabama Hills be! Hát én nem is tudom, mit mondhatnék. Meg most is meg vagyok róla győződve, hogy magába Meseországba érkeztünk. Ilyen nincs is, ahogy az a hely kinéz.. Szintén egy teljesen ingyenes kemping áll rendelkezésre a sziklák között. Kempingnek neveztem, de ezt nem üzemelteti ugye senki, egyszerűen, mi utazók vigyázunk rá! 
3 napot töltöttünk itt, de mindannyian még a hatása alatt vagyunk.
https://youtu.be/hfUNoCx5l98
Megint csak a fránya térerő üldözött el minket innen, mert hiába, a hétfők könyörtelenek...
Legközelebb a mammut fenyők árnyékából jelentkezem! 
Irány Sequoia!

Szerző: Nikili  2021.03.15. 00:55 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://amerika.blog.hu/api/trackback/id/tr7416463066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása