Jelentem, az ovi eddig teljes siker! Gyerek örömmel, tanul, játszik és marad! Simogatja az ovis néniket :D és van egy szerelme is már, bár nem vallja be itthon..Sarah a neve a kislánynak! :)

El kezdett már oktatni a fiam "Anya, az nem doboz, az báksz, mondom báksz" :D Hát meg kell zabálni...A minap hazafelé jövet oviból megállt egy egyik társasház előtt a lakóparkunkban, és neki kezdett a következő mondat üvöltésének "Jáv joj néjböj!! Jáv joj néjböj" avagy "love your neighbour!" Többen megmosolyogták, nem csodálkoztam :D Megnyugodtam hát etére, mert eddig úgy tűnik minden rendben van! Nekem is csodás az a néhány óra "kimenő" délelőttönként!

Mult héten megvolt a nagy mikulás party is nálunk! Mondanom sem kell, hogy megint istenien sikerült, most Márton volt a winner, ami az alkoholos ital fogyasztását illeti! :) A gyerekek természetesen teljesen odáig voltak Mikulásért, merthogy Ő is itt volt ám SZEMÉLYESEN, az óriási szakállával, ahogy kell! És láss csodát, volt zsákjában minden jó...piros alma..stb :)

Nyilván egy csatatér maradt a buli után, de örömmel röpke 2 db óra alatt teljesen megsemmísitettem, szóval megérte a buli!

Egyébként azóta, hogy gyerek oviba jár délelőttönként, értelemszerűen kimaradnak a délelőtti oriás sétáink, így mindezt du, alvás után ejtjük meg! Aminek szerintem Ő külön örül, mert most már bizony szigorúan ki vannak világítva itten a házak...A karácsonyfát is felállítja szinte mindenki már hálaadás utáni napok ban. Szóval Richmond (és szerintem itt bőmellénnyel mondhatom akár azt is, hogy egész USA) fényáradatban pompázik! Egyel feljebb lévő utcán pl az egy dolog, hogy nincs talpalatnyi hely, amely ne lenne bedrótozva karácsonyi égőkkel, de még a zene is szól..hát azt hittem beszarok, mikor meghallottuk :) Gyerek oda meg vissza volt, mindenáron simogatni akarta a jászolban lévő állatokat..stb :)

Sokan okádnak ezektől a kivilágítósdi bulitól, nekem bevallom férfiasan tetszik! Tudom tudom, giccses meg minden, de valahogy mégis tetszik...Ez olyasmi lehet, mint az a bizonyos USA fakesmile..mindenki valahol tudja, hogy általában nincs mögötte semmi, de azért mégis jól esik...Nos valami ilyesmit érzek ezzel kapcsolatban is! Nekem esküszöm meghozza a karácsonyi hangulatomat...Ami most kell is, mert éppen végszóra fogunk hazaérkezni karácsonykor, és a repülő út, hát hogyan is mondjam nem épp a leglélekemelőbb tevékenységeink közé tartozik...Szóval nem árt, kicsit előre trenírozni magunkat mindenféle karácsonyi giccs parádéval :)

Egyébként nem tudom tudtátok e, hogy ez a "várunk a karácsonyfa felállításával egészen dec 24 ig" csak amolyan hungaricum?? Én azt hittem, hogy egész Europában így van..erre multkor látom, hogy Londonban élő spanyol-magyar barátaink már posztolták a szebbnél szebb díszekben pompázó idei karácsonyfájukat...aztán rá is kérdeztem Crissnél, hogy, hogyhogy máris??? Erre ő "common, only hungarian wait that long..." :D Esküszöm van benne valami ráció, mármint, hogy ne várjunk olyan sokáig..

Az ember ha belegondol, mikor van inkább karácsonyi hangulata?

November vége - december hónapokban?, amikor azonkívűl, hogy az év legsötétebb hónapjai és igazán szépen mutatnak a különböző fények a lakásban és kertben, azonkívűl készülődik, sütiket süt, mézeskalács házikókat gyárt, ajándékokon gondolkodik, tisztítja a csizmáját,  elkészíti az adventi koszorút és még sorolhatnám..sokan szabit vesznek ki, hogy készüljenek az Ünnepekre, hogy a családot barátokat végigjárják....??!!

Vagy inkább januárban? Amikor újra el kezd dolgozni, amikor már túl van a szilveszteri lerészegedésen, amikor már világosodnak a nappalok, és mindenki a tavaszt várja?

Őszintén szólva, nekem november-december a karácsony..hiszen az üzletekben sem januárban teszik ki a karácsonyfát ezzel utalván a karácsony közelségére..

Szóval lehet jövőre nem várunk dec 24 ig...több értelmét látom annak, hogy igenis élvezzük ki, csodáljuk egy egész hónapon át decemberben, aztán januárban szépen le is lehet szedni..mert okafogyottá válik...

Na most mennem kell, kisfiam hív...

Ha addig nem jelentkeznék MINDENKINEK CSODASZÉP KARÁCSONYI ÜNNEPEKET ÉS EGY IGAZI DRUNK NEW YEARS EVE ET KÍVÁNOK!!

Szerző: Nikili  2012.12.14. 22:24 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://amerika.blog.hu/api/trackback/id/tr864966063

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása