Megvan a verda! :)  A második :) apa végül egy hybrid Mercury Mariner (terepjáró) mellett döntött! Én is emelett döntöttem, márha ez számítana valamit :))) De télleg nagyon tetszik a kocsi, gyerek má belezúgott, azzal akar menni minden nap oviba, már derogál a kis fostosnak beszállni Anya kocsijává avanzsálódott első kocsinkba :)

Azért persze nem ússzátok meg ezzel a 3 sorral a kocsivétel történetét, mert többet érdemel, biliv mi! :)

Mártont már korábban egyik italozás alkalmával Uram má megkérte, hogy majd akkomponáljja má, amikor kocsivétel lesz, sőt igazából arra kérte, hogy konkrétan mi lenne, ha Márton "venné" a kocsit, és Árpádom csak úgy mint haver elkísérné :)))) Tudni kell rólunk (férjem is én is) abszolutte nem vagyunk azok a nagy biznisz men típusok...Emailben gyönyörűen tudunk alkudni illetve komplénolni, nade élőben???????? JÁÁÁÁÁÁÁÁÁj de rühelljük...az amolyan cikis dolog számunkra...Nos, Márton erre született, ha szabad így mondani...nem mellesleg drága neje is, az én barátosném :D !

Szóval ez nekik a kicsi ujjuk körmepiszkában van benne..

No, tehát, szombaton, kettő hete, megbeszéltük, hogy akkor pontban 9kor találkozunk náluk, és együtt megyünk mindannyian az ő kocsijukkal, Apák autót nézni, Anyák kölkökkel IKÁ ba (ahogy anyósom mondaná az IKEA t).

Rólunk van sok dolog amit tudni kell, egyik az, hogy kurvára nem tudunk korán kelni, még a gyerek se :) Így már kicsit féltünk a reggeli "akkor 9kor nálatok" című ígérettől, mert már tudtuk (legalábbis én), hogy rohadtul necces lesz, inkább 9:30 lesz belől, ha baromi nagy mázlink van..Node rámondtuk az IGENt.

Mondjam vagy mutassam? :) nyilván valóan 9 k or még egy szál kávéban mászkáltunk fel s alá, kergetve gyereket, hogy végre öltözzünk már fel..stb..No gyereken pelus, nadrág zokni,még poli is, mikor Apát látom leheveredni az asztal mellé kávéjával a laptop elé..Huha mondom ez nem lesz rövid, az tutto...Félve kérdem "apa akkor most megyünk? mert Ariék már szerintem eléggé várnak" Apa válasza "Manci, felhívhatom az autószalonokat, hogy egyáltalán még aktuális e még a hírdetés?". Mondom persze Apa (belül fortyogok,  FASZÉ NEM LEHETETT EZT TEGNAP..aztán eszembejut, hogy nyilván aznap érdemes megkérdezni, főleg ha az ember 2 óra utat tervez a szalonig, hiszen előző nap még beeshetett valaki megvenni...) . Szal pofám lapos alapállásban probálom gyereket összeszedni, még egy kis vízet kér, még sajtrudat még mitomén mit..Mikor végül Apa mondja, hogy "na most megyek WC re" OH MY GOD, na ott tudtam, hogy semmi esélyünk a 9es érkezésre, de már a 9:30 as is necces lesz..Íg gyorsan írtam sms t  Arinak, hogy nagyon bocsiszoriszuri, de Apjuk most ment mégcsak klora, ha kész van indulunk...Na végül 9:16 kor sikerült indulásra készenállnunk, így hívtam gyorsan Arit, hogy közöljem a tényeket sorryskodás közepette..Merthogy nyilván eladták az egyik autót, pont ami az IKEA környékén lett volna..A másik megvolt, de totál más irányba..Hívtam hát barátnőmet, hogy most akkor menjünk e az IKÁba vagy nem e? Mondjuk úgy , hogy ne volt happy , amikor 9:16 kor felhívtam, hogy lehet nem is megyünk sehova? :) csak ennyit mondodd "Nade srácok ez nem deal, hogy 9re mi itt puccparéban kinn várunk titeket, Te meg rámcsörögsz 9:'6kor, hogy lehet nem megyünk???" Mint utobb kiderült, nem kapta meg a korábbi sms t...legalábbis nem olvasta.. Na mindegy, jól vették az akadályt, már csak azért is örülök, mert ebből sokminden leszűrhető egy emberről...Nem a késésről, hanem, hogy valaki hogyan reagál egy "sudden unexpected" helyzetre..ami neki épp nem kedvező!!!

***

egy kis intermezzo: Nem tudom Ti észrevettétek e, hogy reakciókból mennyi minden leszűrhető egy ember intelligenciájáról, az élethez - világhoz való hozzáállásáról, sajátmagával való összehangban élésről???hihetetlen...

***

Amint odaértünk, már poén poént követett, hogy hát van nekünk szívünk,  a gyerekek ott vártak lépcsőn ülve étlen szomjan, hogy akkor "miko megyünk anya áronnal IKEÁ ba????" :D

Na lényeg, a lényeg, hogy mi csajok és kölkök nem mentünk, mert az egy fennmaradó deal pont nem arra volt! Könnyes búcsút ejtettünk fiuknak, majd kivonultunk a helyi játszóra! (kb úgy néz ki, mint otthon egy *****+ szálloda parkja....de ez már nekünk fel se tűnik...)

Szuper napot töltöttünk együtt, még felhívtunk egy másik magyar anyukát is, ő is jött a két gyerekkel, szal eljátszottunk :)

Fiúk eközben télleg étlen szomjan nagyban mentek autót nézni...Na minden gyereket letettün aludni, mikor Ari mondta, hogy má rácsörög urára, hogy mi van??!! Én meg probáltam ezerrel fülelni, hogy mi lehet..nem hallottam semmit, meg kb 1 sec után le rázta őt az ura, mondván hogy most nem jó. .MIkor letették, Ari csak annyit mondott, Te ezek má soppingolnak..úgy hallottam...huuuuu én nagyon örültem...mertem remélni, hogy meglesz, megcsípjük OSZIt, ahogy Anyukám mondaná :) 

Szumma szummárum, este kb 5re haza is értek Apáék, hulla éhesen, mivel egggész nap kb semmit nem ettek...nem kb, SEMMIT! már külön kocsival jöttek!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Na aztán jött az élménybeszámoló Apa részéről felém! :) "Manci, azt tudod, hogy ha nincs Márton, én biztos nem veszek ma kocsit? Nekem egyszer se lett volna pofám felemeltetni a kocsit, hogy megnézzem alul, nemhogy KÉTSZER???!!!" mondom mivan??? télleg kétszer felemelték?? Mondja uram, jaja, Márton mondta, hogy okok minden jó és szép, akkor emeljék má fel a kocsit, hadd nézzünk alá...Erre simán, minden gond nélkül..Márton talált valamit, ami nem tetszett neki, hát szólt, hogy akkor várnánk egy szerelőt, hogy elmondja, hogy ez mi??

Ok jött a szerelő, de mivel ez egy ford prémium márka, és toyota szerelő jött, mert hogy a toyota szalon árulta igazából a kocsit, így nem tudott érdemben hozzászólni a dologhoz...Erre Márton "Szeretnénk egy ford szerelőt, aki megnézné ezt. rendben?" szalonos sales csávó "máris nézem mit tehetek". Ok akkor a ford szalonba (ami mellettük volt) átvitette a kocsit. Márton mondta, hogy akkor emeljék már fel mégegyszer a kocsit, amit minden további nélkül megtettek MEGINT. Majd hívatott Márton egy ford szerelőt, aki választ adott a kérdéseire! 

Ezután még messze nem volt vége..Most jött a "neheze" :  a tárgyalás... Előszőr előáltak egy 13% os kamatú hitellel, na Apa mondta, hogy akkor mehetnek is..így nem áll az üzlet...Márton csendre intette, és nyugtatóan ránézett..2 óra után 4,5 (igen jól látjátok), 4,5 százalékos hitelt kaptunk! :) Már az egész utca szalonjaiból kb jöttek gratulálni, és kérdezni hogy akkor "do we have a deal here?" :D 

Márton a biztosítót is elinéztek nekünk, hogy kurva jó áron kaptuk meg, tehát nothing állt az útjába a csoda járgánynak! :) Így THEY HAD A DEAL! :) és nem is rossz :))

Aztán a cseresznye a habon még csak most jött, Apa kérdezte, hogy a downpayment et fizetheti e kártyával, mert otthon hagyta a checkfüzetét...Mondták hogy ajjaj, az egészet nem. De semmi gond, kifizet 2.000 dolcsit kártyával, 4000.dolcsiról meg majd levélben elküldi a csekket utólag...WTF?????????????????????????????????????????????????????????????????? Apa azt hitte, nem hall jól....TEHÁT AKKOR ÉN MOST FIZETEK KB 1 NEGYEDET A DOWNPAYMENTBŐL ÉS MAJD EGYSZER CSAK ELKÜLDÖM POSTÁN A 3/4 ÉT?????

És igen...így megyen ez USA ban....mert itt van bizalom s ANNAK ALAPJA is...

Nahát azóta gyerek ki se akar szállni "Apa atójából" :) Mindannyian imádjuk, sosem ültönk még hybrid kocsiban, de nekem marhára tetszik! :) Főleg, mikor a fordulatszámmérő mínuszba megy át :DDD

Egy régi ismerősöm szava jut eszembe a hybrid kocsiról " az a baj, hogy magyarországon bünti jár azért ha a természetet kímélni akarod, mondjuk egy hybrid kocsival.." Hát itt nem, itt bárki, aki CUV kat néz,  megteheti hogy hybrid kocsija legyen, mert nemhogy nem drágább, de sőt...

Szerző: Nikili  2013.03.21. 20:01 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://amerika.blog.hu/api/trackback/id/tr495136979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása