Azon a bizonyos kedden nagy izgalommal s egyben reményekkel megérkeztünk a célpontunkhoz és összejött!! Találtunk két szuper helyet, méghozzá egymás mellett. Sebtiben einstandoltunk majd 5 perc múlva már igazgattuk is a kinti szőnyegünket a bejárati létrához.

Mint korábban említettem, ez egy érkezési sorrend alapján müködő state park, nem lehet előre foglalni, tehát fizetni se. Mint ilyen, itt a helyszínen kitett kis borítékokba kell belehelyezni annyi cash-t értelemszerűen, amennyi éjt maradni kívánsz. Maximum 2 hetet lehet maradni ilyen helyeken. 
Ha nem rendelkezel megfelelő mennyiségű zöldhasúval, s a fizetési mód egy modernebb változatát használnád, akkor megjelenik a parkőr (továbbiakban ranger), elviszi a kártyádat id-dat és intézi.
Mi kihasználtuk a maximális maradási lehetőséget, így 2 hét luxus&kényelem várt ránk ezen a szuper full hookup-os helyen. A reggeli kávémat rendre kinn, a privát picnic asztalunkon fogyasztottam pizsibenköntösben, úgyhogy tényleg minden adott volt a jókedvünkhöz! 
Sokat sütöttünkfőztünk, karácsonyi dekoráltunk, mézeskaliházat díszítettünk, akár 5 percig is zuhanyoztunk, sőt tovább megyek, hajat mostunk, alaposan mosogattunk, Arizonába jártunk féláron vásárolni és tankolni, Californiába meg kirándulni... 
Másfél órára volt onnan a Mojave National Preserve. Ott többször is tiszteletünket tettük, de a közvetlen környéket is bebarangoltuk. 
Lássuk csak, láttunk homok dűnéket, szellemvárost, Joshua fákat és megint Joshua fákat (erre a vidékre jellemző fa), Chola-t (vagy ahogy itt nevezik NEM OK NÉLKÜL: jumping cactus-t, amit Áron természetesen meg kellett, hogy tapasztaljon saját mutató ujján is...ha hozzáérsz ehhez a fajta kaktuszhoz, mint egy kampó a bőrödbe kapaszkodik, aztán próbálod letépni magadról és szép lassan az összes ujjad ott fog függni ... Nos ezt megelőzvén Árpád két öklömnyi kővel közrefogta gyerek mutató ujjából csüngő tüskelabdácskát és egy rántással kitépte..) abból is milliót, éjjel a tejútrendszert és hozzá még billió csillagot, másztunk sziklákon magasra s még magasabbra, óvatosan érintettünk indián barlang bevéséseket, lemásztunk egy igazi lava tube-ba, ahol sötét és szük barlang fogadott egy csodás fénycsóvával, pezsgőztünk a leggyönyörűbb naplementénél és persze nem hagyhattuk ki azt a bizonyos 66-os utat sem...
Úgy érzem megint kihoztuk a maxot az ott töltött két hétből! Csodálatos volt!

Szerző: Nikili  2021.01.07. 02:50 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://amerika.blog.hu/api/trackback/id/tr6616375714

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása