Utólag is Boldog Valentin napot mindazoknak, akik ünneplik, és mindazoknak akik MÉG NEM :)

Bár eddig még mi is a második csoportba tartozunk! Pláne, hogy aznap dolgoztam este, így a fiuk egyedül voltak itthon! Igaz, mielőtt bevonultam, készítettem nekik finom vacsit, és az előre megterített asztalra helyzetem is néhány szalvettából kivágott szivecskét! De asszem itteni viszonylatban ez kevés mint "sünben a dauer", ahogy Geszti P mondaná :)

No, mik is történtek az elmúlt "napokban".. ?!

Volt pl egy ORBITÁLIS hóviharunk, amelytől előre rettegnünk kellett már három egész napja. Egészen pontosan  25 centi hó esett, ami itt világ végi abszolut katasztrófának számít.. Tudni illik ugyanis, hogy Virginia állam közepétől egészen a déli államok legdéli csücskéig, amennyiben bármely mennyiségű hó is leesik, az vészhelyzet! Ami annyit tesz, hogy iskolák nem nyitnak ki, és természetesen az óvodák fele is szolidarít (igaz, hogy azt Te fizeted...de azt kit érdekel??? HÓ ESETT!!!). Hála égnek a mi ovink csak egyszer szolidarított, méghozzá mult héten csütörtökön, az ominózus havazásos napon! Hozzáteszem, hogy szerdán este 6 körül kezdett el havazni, és szerádról csüt re virradó éjjel lábujjhegyen finoman elment az áram...KÖSZKE... Igen, arra a kérdésre, hogy NADE NEM ÁRAMMAL MŰKSZIK A FŰTÉS IS??? DE IGEN! azzal műkszik, azaz akkor működött volna...Duplán köszke.. Egyetlen mázli volt, hogy 2 évvel ezelőtti nyári áramszünetekkel ellentétben most tényleg komolyan vették, és ripszropsz megoldották a talányt..mert hogy reggel 10re má vissza is jött az áram! 

Igaz addigra már Ariék és Juliék is áthívtak magukhoz, hogy fagypont előtt ha gondoljuk látogassunk át, náluk még van áram :) De erre végül nem került sor! 

Ami még roppant vicces, hogy egy ilyen havazás alkalmával azonnal a cégek is óvintézkednek! Nálunk a hotelban kb csak employee t láttam szerda este, mármint a szobákból lejönni vacsizni..merthogy ilyenkor A SZÁLLODÁK KÖTELESEK szobát biztosítani a dolgozói számára, ha másnap rajta vannak a schedul on...öööö kemény nem? :)

Persze az ilyen szobaszolgáltatást azért 100 % ban az arra rászorulók veszik igénybe!Most télleg, nem ironizálok.. Szal az átlag bőrszín a fekete volt..nna. Hozzáteszem hogy 70 százalékuk jóravaló szorgalmas munkaerő...a gettóból jöttek szinte mindahányan, de sokuknak félig sikerült már "kitörni"...Legább van egy hivatalos munkája pl...ez már a piramis közepe...náluk ...

Egyébként ami minket illet hóügyben, úsztunk a boldogságban, no meg a jó kis tapadós hóban..Áron kb kiköltözött volna, ha rajta műlik..De mi is kedveljük így délutáni időtöltés képp, ha nem kell melózni menni.

Apjával konkrétan építettek egy akkora hóembert, akarom mondani SNOWBEAR T, mert Áron többször is a számbarágta, hogy Anya ez nem hóember, értsd meg, ez SNOWBEAR...amugy télleg az volt, és mondom akkora mint én..kb...aminek persze a fejét másnap a beteg lelkűletű utcakölykök lefejeztek...és amit oroszlán anyai szívem nem bírt szó nélkül hagyni...Addig puffogtam, és szőttem a vérszomjas bosszúterveket mint pl lerombolom a kartonból általuk épített "bunkert", vagy szíjjel töröm azt a gallyat, amin látom hogy mindig csüngenek.., míg nem fogtam a csimmámat, belebújtam a kabimba, és kisiettem a két suhanchoz (kb 7-9 évsesek) a következővel: 

"Hey guys, common here! Could you tell my why did you have to ruin my 3yearold son's snowBEAR??? Is that really what makes you happy, guys??? Do I really have to talk to your mom's??" ésatbbi ésatöbbi...A skacok három négy szinte mármár könnyes szemű "I am sorry" n kívűl mást nem tudtak hozzátenni a dialógushoz...

Hogy többet nem fogják lerombolni gyerekem hóemberét? Nem tom, egy biztos, K**VA JÓL ÉREZTEM MAGAM EZEKUTÁN! :) ééés még Apa is megdícsért..azé ez nem semmi, nem? :D

 

Egyébként meg kicsit be vagyok rottyantva néha Áronnal kapcsolatban...Irtó szemtelen kezd lenni az utóbbi időben...Bármit kérünk, AUTONEM a válasz. mostanában egyre többet filózunk rajta Apával, hogy vajon egy közel négy éves gyereket mennyire kell már keményen "fogni", "keményen nevelni", ha értitek amit mondok..Nem tudom, ebből vajh mennyi az igazi dackorszak, ami ugyis elmúlik ugye, és mennyi mondjuk az Ő konoksága, önfejűsége (mert sajna rajtam kívűl szinte mindenkitől tudta örökölni...nem azé hogy fényezzem magam..sokmindent lehet rám mondani, de hogy önfejű lennék..háhá na azt nem)?!

A parancsoló hangneme is vicces volt idáig, de mármár néha inkább ijesztő...Ok hogy poénból őrmesternek hívjuk, de az poén.. :) Lehet ő kicsit komolyabban vette a feladatát..???!! :D

Na másik nagy "gondunk" a ház vásárlás...Nem tudjuk eldönteni, hogy hol is kéne...Nagyon jó lenne Ariéktól egy egész fél köpetre lakni, de ott irtó drágák azok a házak, ami alá ha nem muszáj nem akarnánk adni..Plusz jó messze is lenne az ovi, bár ez még a megoldható "probléma"..Itt nálunk, a mi környékünkön viszont még drágábbak azok a házak, ami alá ha nem muszáj..blabla.. Legjobb deal délen lenne, de oda meg nem akarnánk menni, onnan aztán borzasztó messze lenne ovi is meg Ariék is..szal az kilőve... Aztán néha magában a vásárlásban is elbizonytalanodunk...aztán megint jó ötletnek tartjuk...huuu nem egyszerű döntés, annyi szent! Kicsit dészávű érzésem van...Mielőtt kiköltöztünk mintha ugyanezt játszottuk volna el, csak akkor két éven keresztül...:D

Azért annyi biztos, hogy ebből a sorházból már nagyon elkívánkozunk mind a hárman..Igen még Áron is..épp múltkor szólalt meg : "Mommy, I wanna have a big house, ok?" ööö okok.. Ja igen, mert nem is mondtam a nagy hírt..Fiunk egy hete kb nekikezdett angolul csegevni hozzánk, ITTHON!!!! Nem tudom leírni ezt az érzést, ezt tényleg csak azok tudják milyen, akik átélték..Az, hogy a cél amiért jöttünk elsősorban megvalósulni látszik...hát ez leírhatatlan...és amikor azzal az igazi ÁMERIKAI kiejtéssel csacsog a majd négy éves gyereked..na hát az meg túlszárnyal minden képzeletet..nekem legábbis..

 

A minap meg tudjátok milyen merész ötlet szállta meg csepp kis homlokomat? Blogot kéne csinálnom.. :) Ez most olyan, amikor álmomban álmodom, vagy mi van?! :) 

De komolyan! Imádok tényleg imádok főzni! És sűrűn gyakorolom is és a barátnőm (aki nem mellesleg nemrégiben nagy házi szappan és krém gyártásába kezdett) fűz, hogy csináljak valami főzőcske blogot! Alapanyag lenne hozzá, csak a kezdeti lendület még nem elég nagy ahhoz, hogy nekiálljak..

Mondjuk most Ő is csinált egy blogot! Mindenféle hátsószándék, és jutalék elvárása nélkül meg is adnám a címét, tök jópofa szerintem..Akinek van kedve mögnézi : 

szappanni.blogger.hu

Annyira tetszik a blog címe, hogy ez alá már nem adhatom, de istennek nem tok kitalálni egy ilyen frappáns és találót...FokhagyManci? :D ááá nem tom.. Ja igen, az nem tudom eddig mennyire derült ki, hogy mi kereskedelmi mennyiségű fokhagymát fogyasztunk legfőképp NYERSEN!!! csak úgy..ahogy az isten adta :D

Mára ennyi futotta...folyt köv :)

 

 

 

Szerző: Nikili  2014.02.17. 21:07 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://amerika.blog.hu/api/trackback/id/tr855819281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása