img_39077327855666_1394123297.jpeg_720x960

Hat Holgyeim es Uraim ezennel  jelentem, atleptunk a harmadik USA evunkbe..Hihetetlenul gyorsan telik az ido, epp mintha tegnapelott jottunk volna ki...

 

Most biztos masok valami naon meghatot, vmi naon tanulsagosat irnak...Persze nekem semmi nem jut eszembe, de lagalabb egy csalladi kepet feltoltam... Az is vmi :)

 

Azert vmit csak kipreselek magambol. Es most jon az igazi sablon duma - Az ugy volt, hogy ha vki 2 evvel ezelott aszongya nekem, hogy USAban fogok elni, sot mitobb marha jol fogom magam erezni, sot meg ennel is tovabb megyek, hazat fogunk nezni vetelre,tutti nem hiszek neki!! Es megis...Folytatnam a tovabbi sablonnal, miszerint NEM VOLT konnyu, de megerte, tenyleg meg! 

 

Erdekesen tud neha alakulni az ember elete...Jol emlexem 2007 es USA vakaciomra Ildi baratnommel. Pontosan 10 nap es 3 helyszin, ennyire jutott ido..penz.. NJ, NYC, Las Vegas.

 

UTALTAM, nem mondom, hogy minden percet, de kb a 70%at. Miert? Mert tiszta ostobak ezek az amcsik, mert okadek koszos NYC, mert szar ido van augusztusban, mert oltari bunkok a Central Parknal levo hotel recijen, mert nincs humoruk az amcsiknak etc... egyedul vegas mentette meg szamomra az egesz 10 napos turat.

 

Emlexem, ma is fulembe csengenek az altalam kimondott mondatok, miszerint "En soha, SOHA nem tudnek itt elni. Irrital az altalanos humortalan butasag". Hm akko most hogy is van ez, mi? :)

 

Aztan emlexem az elso nehany horror honapra itt, amikor ketsegbeesetten keresgeltem a neten blogot USAba koltozes temaban. Talaltam is, sot par hasznos levelet valtottam is egy lannyal, aki mondott egy erdekeset. Szerinte USAt nagyon nehez es hosszu ido egy europainak megszeretni, de ha ez megtortenik, utana elvalaszthatatlanok...O es USA.

Akkor teljesseggel keptelensegnek tartottam ezt. Ma sem mondom, hogy igy erzek, de most mar sokkal inkabb hiszem, hogy ez megtortenhet. 

Az is annyira tavolinak tunt, hogy gyerek egy nap edes amcsi akcentussal locsifecsizik otthon, oviban.. Es tessek, ez mar megtortent...Es milyen csodas erzes, es ilyenkor megjobban biztos vagy benne, hogy tenyleg megerte!!

 

A sokat emlegetett tarsasagrol meg nem is beszelve... Mint egy csalad, minden nyalas utozenges nelkul ki merem ezt jelenteni!

 

Apropo ha tarsasagrol van szo. Hat nem ma megint mindenfele hazakoltozessel fenyegetnek Juliek??? Lehet, hogy emlekeztek, tavaly meseltem mar roluk, hogy megcsapta oket a hazakoltozes szele. Amde ez a szel lecsendesedett egeszen ket honappal ezelottig, amikor is megkerestek Sebit (Juli ferje) egy otthoni komoly allasajanlattal. Semmi vegleges konkretumk meg nincsen, de jovo heten akar kiderulhet az is, hogy megkapta az allast, es ha ugy dontenek, akkor egy honapjuk van hazakoltozni..JAAAAAAJ de nem akarnam. Aron tuti ki lenne idegileg, mert hogy napjainkban legjobb haver epp Marcus, Juliek pont Aronnal egyidos kisfia...

 

Persze ertem oket is. Juli 4 eve otthon a ket gyerekkel, baromira beadna mar a kolkoket bolcsi oviba, de ax itt nem ket filler. Es meg ha teljes allasban is dolgozik nem feltetlenul keres meg annyit, amennyibe egy jobbfajta ovi bolcsi kerul ket koloknek..

Persze axert nem megoldhatatlan ez sem, mint semmi sem. 

De az is ertheto, hogy ok meg mar 12 eve elnek kinn, Sebi ugyanannal a cegnek csinalja ugyanazt kb,  nyilvan olykor olykor nem art egy veratomlesztes...munka teren mindenkepo, de neha meg foldrajzi tartoztodas teren is. Es mivel ok mar citizenek, igy ki be mozoghatnak minden tovabbi nelkul. Szal nem jon ossze otthon?? Fine, we'll come back. Hazukat nem tervezik eladni, csak kiadni, stb stb..

 

Azert en drukkolok, hogy vegul megis a maradas mellett dontsenek..Hianyoznanak nagyon!

Megis hol vacsiznank szombatonkent?? Es Aron kivel jatszana a jelenlegi kedvenc jatekukat , a "mesztelenkeset" ??? He???

 

Szerző: Nikili  2014.03.06. 18:35 4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://amerika.blog.hu/api/trackback/id/tr525846507

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sz. Tib 2014.03.07. 17:26:52

Köszönjük a képet, végre Árpi báról is lehullott a lepel és lehet kihez társítani a blogját :)
Gratulálok a kitartáshoz és, hogy mertetek egy nagyot lépni, már csak pár év és a Suli mellé megkaphatja a lurkó az állampolgárságot is, ami elég nagy dolog, így már szinte világpolgárok lesztek :).
u.i. a lurkó zokniban van, vagy ott ilyen furcsák a gyerekcipők ?
u.i.2 ha már jubiláltok, mit tanácsolsz, a most és leendő ZK nyerteseknek ?

Nikili 2014.03.07. 17:38:19

Köszi a kommentet meg a gratulációt Tibi! :)

Áron kirohant zokniban a lakásból, Ari minket készült lefotózni, de Áron közbelépett :)

az Ui.2. re válaszolok egy bejegyzés formában,hátha mást is érdekel mit okoskodom.. :)

sznandor 2014.03.15. 19:43:08

Nagyon érdekes amit leírtál.Jómagam 2012-ben voltam Floridában ,Miamiban mintha valami odavonzott volna.
A 17 nap alatt levezettem 3300 kilómétert Orlandótól Key Westen át Fort Myers-ig.Amit viszont soha nem gondoltam volna,hogy egy városba egy környezetbe két hét alatt bele lehet szeretni, az megtörtént.

Nikili 2014.03.19. 00:32:05

Azert biztos mas kornyezetet lattal a napfenyes Fl ben, mint en a koszos mocskos szurke zuhogo esos New Yorkban :) Fl be nem nehez beleszeretni ;) de amugy Las Vegas sal en is igt voltam.. isteni hely.
persze megint mas eltolteni nrhany hetet mint evet de Vegas jo helynek tunt :)
süti beállítások módosítása