Mai témám tiszta professional lesz. Egyből a munka hősének érzem magam :).

Mivel vészesen közeleg a második munkahelyi évfordulóm (szégyen és gyalázat!!), így gondoltam leírom ezen a téren ezen idő alatt szerzett tapasztalataimat. Általánosításokra érzékeny kedves olvasókat megkérem fokozott óvatossággal olvassák alábbi sorokat! ;)

Nos tehát, mint említettem 2 éve lassan, hogy munkát vallaltam itt USAban. Szerencsém volt tobb teruletet is "meghódítanom" (huh, mindjárt bele is lovalom itt magam), es azt vettem eszre, hogy vannak bizonyos játékszabályok/trükkök, amik teljesen munkakör függetlenek, és ha ügyesen okosan betartod őket, akármi/vagy -ki is lehet belőled.

Egyik ilyen trükk az amcsik kedvenc szava: "busy". Ezt a jollyjoker kártyát ajánlott minden kollegaval, s főleg managerekkel folytatott csevegés alkalmával legalabb 3szor beolvasztani a szövegkörnyezetbe, és mindenképp 1szer az üdvözlésbe!
Demonstralom utobbit:

Mr Smith=manager: Hi John, how are you today?
John=kispont :  Hi Mr Smith. Thanks for asking, you know busy busy as always! And how about you? Mr Smith?
Mr Smith : SamO samO, busy as usual.

Amcsik irtózatosan szeretik hangoztatni, milyen elfoglaltak es mennyi dolguk van.
Nalunk pl van minden nap reggel egy meeting, ahol semmi masrol nincs szo, mint arrol, hogy epp ki mit csinal aznap.

Első időszakban vizsgadrukkos voltam, aztan rajottem, hogy semmi ertelme izgulni..legabb is ezen. Ezek telleg csak azt mondjak el, amit mellesleg mindenki tud is, hogy ki mit csinal. Housekeeping manager elmondja, hogy takarítanak a szobalányok (milyen váratlan fordulat, nem?! :) ), a recis vezető elmondja, hogy sok check in t csinalnak ma, F&B vezető elmondja, hogy az etteremben ebed lesz ma, es en szinten elmondom, hogy epp bérszámfejtést csinalunk, es termeszetesen mindenki tobbszor nyomatekosan elmondja, hogy milyen nagyon busy epp :)
Aztan a GM (ugyvezeto) leolvassa kis chart jarol, hogy hany szazalekon leszunk ma, es gyorsan siet mindenki a dolgara mert nagyon b...

Másik nagyon fontos trükk:
Bármelyik főnök feldob egy megoldandó feladatot mondjuk szombaton,vasarnap,vagy ejjel, szal barmikor, UGORJ RÁ ha tudsz! Senkit nem erdejel, hogy vegul megoldod e. Amire viszont mindenki emlekezni fog, hogy dejo guy ez a Jani, azonnal ugrik, ha gond van. Ezt szeretjuk!
Arpinak konkretan nem egy "mosogatóból" avanzsalt IT "kollegaja" van. Arpi aszonta, ket napos training utan en jobb lennek :D Lehet ez nem mond sokat, úgyhogy segítek,

Azert nyilvan a "felkarolt IT" bandara nagyreszt fogalmazzunk ugy, hogy hulyebiztos feladatokat biznak csak. Azert szervereket csak uram "heggeszt"... de megis bosszanto nem?! Gondolom ők persze maskepp gondoljak ;)

Persze vannak épp ellenpéldák is. Nem is kell, messzire menjek, kapásból 3 embert tudok, akik "szart lapátoltak" es igazgató lett belőlük, más szavakkal "megcsinálták az amerikai álmukat", és mellesleg nem is csinálják rosszul.

Ehhez a ponthoz tartozik az is, hogy természetesen ez az oda-vissza járható. Azaz pontosan ugy, ahogy egy "nap" alatt leszel mosogatobol ITs, lehetsz ITsbol megint mosogato...

Harmadik trükk ( nem is tudom, melyik nyerje el az "idiotizmus"  főcímet..?!) :

Barhova mesz irodan/epuleten belul, ROHANJ mint a veszett kutya! 
Megvannak azok a regebbi amerikai sorozatok, ahol az iroda epuleteben mindig mindenki rohadtul siet valahova?! Na hat beszarás, de télleg így van... Eleinte jókat kacagtam rajta, mostanra már kimondottan kiütést kapok tőle....
'Imadom' pl, amikor 3nal tobb asztalunk van az etteremben, es a kollegaim kenyszeredett szukseget erzik, hogy rohanva jussanak el A bol B be, lehetoleg minel tobb trutyis tányérral kezükben, lehetoleg minel nagyobb mocskot krealva maguk mogott, mert ugye baromi "busy"k lettünk hirtelen... grrrrrrrr

Na be is fejezem, bocsi, de rohannom kell! ;)

Szerző: Nikili  2015.06.02. 01:56 Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://amerika.blog.hu/api/trackback/id/tr907510906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása