Egy évvel ezelőtt kerestek meg minket, egészen pontosan Árpit a greencard.blog.hu n .

Emlekszem, epp a "regi haz"nál (Gyerek igy hivja a bérelt apartment, amiben 2,5 evig laktunk) levo medence kornyeken setalgattunk, amikor ferjem meseli, hogy kepzeljem csak el, irt neki egy srac a blogon, szinten zoldkartya lotto nyertesek. Naluk is egy kisfiu van, es azt fontolgatjak, hogy Raleigh be koltoznek.

Ha emlékeim nem csalnak még poénkodtunk is, hogy ha Raleigh mégsem jön be, akár ide is költözhetnének.. hahaha "Friss hus" mindig jol jön egy kis társaságban.

Pláne, hogy akkor már tudtuk a rémhírt, miszerint Juliék itthagyni készültek...

Aztán meg is feledkeztünk az egészről, mígnem megint kérdeztek valamit Apától, amiből aztán egy egész tisztességes levélváltás  nőtte ki magát.

Aztán szép lassan, ahogy teltek a hónapok, egyre többször került az új család szóba, s egyre inkább úgy gondoltuk, hogy jó lenne, ha ideköltöznének első körben.
Nyilván csak, ha van kedvük hozzá.
Volt!

Aztán, mikor megvettük a  IAD-BUD-IAD jegyet, rögvest értesítettük is őket, hogy egy bambira összefuthatnánk az egyik altalunk igen kedvelt vendégláto egységben. Kapva kaptak az alkalman, úgyhogy meg is beszéltünk egy VAKrandit négyesben.

A bambizás abszolut kellemes volt, ahol gyorsan fel is ajánlottuk nekik, hogy aludjanak nálunk első nap, hogy másnap tudjam kicsit kalauzolni őket erre arra, ügyeket intézni.

Ezek után eltelt néhány hónap, és jelentem, már kettő egész hete Richmond oxigéndús levegőjét szívják, amire eddig még panasz nem jött!

De ne ugorjunk ennyire előre...
Tehát 2 hete pénteken úgy 10am körűl felhajtottak a kocsi felhajtóra (micsoda nem várt fordulat mi?).
Áron természetesen dolgozó asztalára tapadt, ki nem jött volna a hobby szobából !
(semmi paraszt vakítás nincs a szoba elnevezèsében, csupán csak szülői elővigyázatosság. Abban a pillanatban, ahogy játszó szobának neveznénk az extra nappalinkat, Áron azonnali hatállyal visszavonná a használati jogainkat!)
Tehát ott tartottam, hogy Áron rátapadva a dolgozó asztalára nagyon "csinált vmit", csak hogy ne kelljen oda se néznie, meg se szólalnia.
Majd, amikor személyre szóló kérdést kapott, válaszként azonnal bebújt az egyik dobozába (Áron megszállott karton doboz gyűjtő).

Mi, szülők azért megszólaltunk, és 15 perc elteltével már csak arra figyeltem fel, hogy Áron épp a szobáját mutatja Eriknek, majd még 15 perc és már lego harcoztak...

Aznap Aron nem ment oviba... (ezek a sorozatos váratlan fordulatok..?! )

A napunk igen sűrű volt. A skacok lego harcot kis poolozassal öblítették le, majd mentunk walmartba, ide-oda, aztan este Aron ballagására be az oviba.

Igen, mert kozben a mi hulliganunk elballagott am! Szeptembertol indul a suli, jesszus maria??!!

Nade vissza az eredeti témámhoz.. Aznap estére még persze hogy szerveztem egy spontan grillt nalunk.
Ettunk ittunk, majd ismet spontan megbeszeltuk, hogy jojjenek velunk Timiek masnap Myrtle Beachre (Del Karolinaba), ha nincs vmi fix programjuk .

Nem volt, hát jöttek.

Myrtle Beach hogy jon a kepbe? Egy eve tul gyorsan rabolintottunk egy hirtelen dealre telefonon. Csak ma es csak neked 170$/2ej 2 csaladnak, es csak egy 90 perces agymosást kell cserébe vegighallgatnod.
Semmi kötelezettseg stb..
Na szal ez most, azaz 2 hete lett aktualis. Ariekkal mentunk, s csatlakoztak igy spontan Timiek is.

Maga a part amugy semmi extra, pont olyan randa, mint VA Beach (ami 1,5 órára van), viszont a hőmérséklete a víznek??!! WOW!!! Az WOW volt...gyerekek olyen forro oceanban meg nem jartam... Ennyit szamítana valoban az a 6 óra délnek??

Persze az előadast sem usztuk ám meg. Itt ezt bazi komolyam veszik. Ha nem jelensz meg, ugy rád-charge-lnak még egyszer annyit, amennyit fizettél, mint a huzat.. Szal mi megjelentunk urammal. Aron választhatott idiota előadás avagy 'a beach haverokkal' között... Itt ismét váratlan fordulat következett ;)

Csak az érdekesség kedvéért írok néhány sort az amerikai üdülési jogos rábeszélősen meggyőzni probálós könnyen nem feladós managert odahívós es úgy jobban meggyőzni próbálósról.
Reggel 9re volt idopontunk, mert azt előre kérni kell ám! Ajtoban mar ott lestek majd lecsaptak rank a cápák!
Méteres vigyor "Hiiiiiii how are we doing on this sunny day?"
Onnan már nem volt visszaut, beléptunk az oroszlan barlangba...ott vartunk 5 percet kb meg uszkve 20 szerencsetlennel egyutt, **továbbiakban áldozat** majd nev szerint szolitott a szemelyre szabott sajat kulon bejaratu cápánk. Hála az univerzumnak, mi egy aranyos 20 eves kis fiókát kaptunk, es Apjuk mindjart a legelején magához ragadta szot, s finoman ám de annāl határozotabban tudatta kis fiokával, hogy már tudjuk, hogy nem fogunk venni semmit, szal mindannyian jobban jarunk, ha a leheto legrovidebbre fogjuk.. OK, mondta lebiggyesztett ajkakkal beletörődően majd bevezetett minket a nr 2 terembe. Ott egyutt voltunk a tobbi áldozattal megint csak. Annyi különbséggel, hogy minden áldozat mellé odakucorodott (szó szerint) a személyi shark ja és marha spontan/természetes beszélgetést kezdeményezett az éves jövedelméről, foglalkozásárol, vacation szokásairól stb... (Eves jovedelem amugy csak ocska vicc volt, a tobbi viszont igaz).

Aztan egyszercsak belibbent egy 180 magas vekony vágásu 50es éveit taposó fekete figura hófehér öltönyben es rögtön lazázós viccelődősre vette a formát. A szemelyi sharkok kiszivárogtak, de külön megnyugtattak minden áldozatot előtte, hogy ahogy vicces fehéröltönyös végzett, visszajönnek értünk es usgyi a 1-2-1 meetingre velük... Igen, jól sejtitek, 100% os nyugalom árasztotta el testünk lelkünk összes porcikáját.

Előadás egesz tulelheto volt. Mentes volt minden nemű személyes megalázástól, kínos nekedszegezett kérdéstől.

Mikor vége lett, ahogy ígertek, ott vártak rank, áldozatokra a cápák, és immáron mint régi jó barátokat ujfent üdvözöltek és máris vezettek/tereltek a nr3 terembe. Az pont olyan volt, mint a multiknal a nagy egybe ircsik. Sok kis ketrec egymás mellett. Lehuppantunk a helyunkre, majd fiokanak megint elmondtuk, hogy nem lesz deal, mondta, hogy erti, de neki stepbystep vegig kell menni a kis lepesein...de megint megnyugtatott, hogy max 90 percet fog rabolni tolunk.. nem ragozom, 3 FUCKEN ÓRÁN át nem adták fel... huh..NEVER EVER!!
Gyerekek, amikor a manager is odajött...??!! Hat az kész. Olyan uzleti tervet dobott hirtelen ossze ott nekunk fejjel lefele tükörírásban, hogy majnem megvettük a 40.000 dolláros üdülési jogot 1500$ fenntartasi költséggel, mindennel egyutt!
De amugy Nem!!, megint vicceltem .
A manager egyebkent kb sejtette, hogy mi a "tuti nem" vevők vagyunk. Konkrétan nem is teljesen értettük, mert azután, hogy mi határozott es kellőképpen artikulált YES el válaszoltuk meg a "You guys are not gonna buy anything today, no matter what we r gonna say, am I right here?" kérdést, még egy órát ott ültünk...

Nem is szaporitom a szót. Ha vkinek kételyei lennénnek, nem, nem vettunk semmit :)

Viszont rohantunk a beachre a többiek utan... Este klassz kis grillezes, szigoruan alkoholos fogyasztas mellett, majd gyors ejszakai poolozas skacoknak, s szunya.

Aztan vissza RVA. Azóta, mint már korábban említettem, eltelt 2 hét és még itt vannak .

Mi, és ahogy elnézzük mindenki a kis bandánkból ott segít, ahol tud! Ha már mi megszenvedtük magunkra utalva az első három hónapot, hát màs ne tegye, ha nem muszáj!

Szerző: Nikili  2015.06.16. 03:35 4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://amerika.blog.hu/api/trackback/id/tr467547720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ronika@ 2015.06.22. 23:35:01

Sziasztok! Nemtudom tudjatok e de augusztusban washingtonban felavatjak az uj magyar kapolnat..
Rentgeteg magyar megy innen is a mi kornyekunkrol es kozos vacsora is lesz az ottani magyar etteremben.
Ha erdekel idopont illetve az etterem cime szivesen megadom azt is.
Lehet nem jo helyre irtam bocsi!
Roni

sznandor 2015.09.06. 23:09:45

Üdv Niki!

Elég régen nem írtál már egy jó kis magyar-amerikai story-t első kézből.
Remélem minden rendben van veletek.

Üdv:Nándi

Nikili 2015.09.07. 19:31:21

@sznandor: Szia Nándi! Köszi a nem elfelejtést! Igen igen, tervezek már egy bejegyzést. Voltunk nyaralni, erre arra, holnaptól suli, szal témaözönben szenvedek :)
De jön jön!
addig is üdv :)

sznandor 2015.09.11. 14:50:49

Szia Niki!

Örülök, hogy minden rendben, addig is minden jót nektek!

Üdv:Nándi
süti beállítások módosítása